RYERSON’S NEW STUDENT LEARNING CENTRE STANDS OUT AMONG YONGE STREET’S POTPOURRI

SLC2 Despite its rather mundane moniker, the SLC (or Student Learning Centre), newest addition to Ryerson’s campus, makes quite the statement at Yonge and Gould Streets.

An award-winning design, 155,000 square feet of connected and versatile space, home of the Digital Media Experience, Launch Zone and Student Learning Support, and with a bridge walkway to the University’s library, the SLC is altogether 21st century.

SLC4Among the features: touch screen kiosks, dedicated graduate and silent study space, an amphitheatre, eight levels each with a distinctive character, a transparent glass skin, 61 collaborative work rooms, study areas in direct sunlight or diffused lighting, three green roofs and a focus on sustainability.

SLC8SLC6SLC5SLC7Architects: Zeidler Partnership Architects, TORONTO and Snøhetta of OSLO and NEW YORK CITY.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s